logo songteksten.net

Ali B brengt boek uit

Rapper Ali B gaat een boek uitbrengen. Het boek met de titel 'Rap around the world' behandeld thema's als kinderprostitutie, aids en kinderarbeid. Het boek verschijnt naar aanleiding van de reis die A
li B heeft gemaakt door 7 ontwikkelingslanden. Het boek bevat onder andere dagboekaantekingen en de raps die Ali tijdens zijn reis heeft gemaakt.

Op uitnodiging van Plan Nederland heeft Ali landen bezocht om te kijken hoe kinderen opgroeien in die wereld. Plan Nederland hoopte met het project jongeren te betrekken bij ontwikkelingsvraagstukken en de ongelijke verdeling in de wereld.

Ali heeft samen met een aantal rappers deze landen bezocht en heeft overal, in samenwerking met locale rappers, een rap gemaakt over die reis. Voordat het boek uit komt, verschijnt er nog een serie over de reis bij MTV. Vanaf vanavond is deze serie te zien. Gelijktijdig met het verschijnen van het boek verschijnt ook een DVD met interviews en de 7-delige tvserie.

Dit najaar wordt op 700 VMBO scholen les gegeven met speciale 'Rap around the world' lespakketten. In deze lespakketten treedt Ali B als virtuele docent op.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren