logo songteksten.net

Jacques d'Ancona kent eigen musical niet

GRONINGEN - Jacques d'Ancona heeft nog geen idee waar de musical over zijn eigen leven over gaat. ''Ik wil er nog niets van weten'', vertelt Jacques in De Telegraaf.

Het Groningse gezelschap GOOV maakt een voorstelling over het leven van de bekende theaterrecensent. De première is op 14 september, de dag voordat d'Ancona tachtig jaar wordt.

GOOV wil met de musical zowel d'Ancona als zijn rol voor de Nederlandse cultuurwereld eren, stelt het gezelschap. ''Weerzinwekkend spannend'', noemt Jacques d'Ancona de musical. ''Ik word kennelijk door drie acteurs gespeeld, maar ik heb geen tekst gelezen en geen repetitie bijgewoond." Jacques verwacht dat zijn theaterliefde en zijn carrière als voetbalscheidsrechter niet in de musical zullen ontbreken en zijn jurytijd voor de Soundmixshow evenmin. Achttien jaar was hij jurylid in de Soundmixshow.

De voorstelling Jacques J. is half september een week lang te zien in de Stadsschouwburg in Groningen. ''Uiteraard zal ik hier niet zelf een recensie over schrijven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren