logo songteksten.net

Kostbaar stripboek Nicolas Cage weer terecht

(Novum) - Een kostbaar stripboek dat meer dan tien jaar geleden werd gestolen van Nicolas Cage is weer terecht. Het onbeschadigde exemplaar van de uitgave Action Comics No. 1 werd vorige week aangetroffen in een kluisje in Los Angeles.

Het stripboek werd in 2000 ontvreemd van de acteur, die een groot stripverzamelaar is. Het exemplaar werd gevonden door een man die het kluisje in handen kreeg via een veiling, schrijft de Amerikaanse krant Daily News.

De strip is nu in het bezit van de politie. Of Cage het terugkrijgt, is nog niet duidelijk. Hij ontving na de diefstal namelijk een vergoeding van de verzekering. De acteur, die heeft aangegeven de strip terug te willen, moet nu tot een oplossing zien te komen met zijn verzekeringsmaatschappij.

Hoeveel het oorspronkelijk voor tien cent verkochte stripboek precies waard is, is onduidelijk. Een ander exemplaar van de uitgave, waarin Superman debuteerde, werd vorig jaar van de hand gedaan voor 1,5 miljoen dollar.

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal en vondst van de strip. Cage kampt met fikse schulden en mocht dankzij de diefstal een flinke vergoeding opstrijken van de verzekering. Desondanks is hij geen verdachte in de zaak.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren