logo songteksten.net

Boyband Blue hoopt op comeback door songfestival

(Novum) - De Britse boyband Blue hoopt dat de deelname aan het Eurovisie Songfestival weer een plekje oplevert in de muziekbusiness. "Voor ons is dit de mogelijkheid om terug te komen als Blue", concludeert Antony Costa.

De vier heren voelen zich absoluut niet te goed voor het internationale liedjesfestijn. "We zijn er zes jaar tussenuit geweest en echt niet zo arrogant dat we denken dat we nu net zo populair zijn als toen", vertelt Duncan James aan Novum Nieuws.

Blue scoorde in 2003 een nummer 1-hit met Elton John. Sorry Seems To Be the Hardest Word voerde de hitlijsten wekenlang aan. In datzelfde jaar boekte de boyband succes met een duet met Stevie Wonder, Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours).

Tot hun grote verbazing vroeg de BBC de heren deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. "We werkten aan een nieuw album om ons tienjarig jubileum te vieren toen we werden gevraagd", herinnert James zich. "I Can, dat ik samen met Lee Ryan heb geschreven, vonden we erg geschikt."

Blue is vereerd mee te mogen doen. Net als de 3JS, die Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, nemen de heren deel 'voor vorstin en vaderland'. "Het is een hele eer dat we ons land, waar we zoveel van houden, mogen vertegenwoordigen", zegt Simon Webbe. "Ik hoop dat we iedereen trots mogen laten zijn op onze performance."

De boyband doet er dan ook alles aan om de stemmen te smeren voor het evenement in Duitsland. "Die stemmen zullen we goed verzorgen naar het songfestival toe, geen feestjes dus", illustreert Costa. "We hebben altijd live gezongen en nu mogen we onze stemmen aan een miljoenenpubliek laten horen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren