logo songteksten.net

Lijpe voor het eerst bovenaan Album Top 10

AMSTELVEEN - Rapper Lijpe heeft voor het eerst de nummer 1-positie behaald in de Nederlandse Album Top 100. Zijn derde plaat Zandloper komt vanuit het niets binnen op de hoogste positie. Lijpe's vorige album, Jackpot, behaalde vorig jaar de tweede plek.

Lijpe is niet de enige nieuwe binnenkomer deze week. The Script bestormt de lijst met Freedom Child. Het vijfde studioalbum van de Ierse rockband komt binnen op plaats drie. Het is de mannen nog nooit gelukt de hoogste positie in de Nederlandse Album Top 100 te bereiken.

Ook Clouseau heeft een nieuw plaat. Naar aanleiding van het dertigjarige jubileum heeft de Belgische popgroep een compilatiealbum uitgebracht. Op de vier cd's tellende Best Of Box staan de grootste hits van de band. Fans konden dertig dagen langen stemmen op de nummers waarvan zij vonden dat ze thuishoorden op het album. Clouseau30 is terug te vinden op de achtste plek.

Album Top 10 Week 36

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) Lijpe - Zandloper

  2. (3) Lil' Kleine - Alleen

  3. (-) The Script - Freedom Child

  4. (4) Ronnie Flex - Rémi

  5. (5) SFB - 77 nachten

  6. (2) The War On Drugs - A Deeper Understanding

  7. (7) Ed Sheeran - ÷ [Divide]

  8. (-) Clouseau - Clouseau30

  9. (1) Queens Of The Stone Age - Villains

  10. (8) Boef - Slaaptekort

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren