logo songteksten.net

Jamiroquai tovert Ahoy om tot discotheek

(Novum) - Jamiroquai veranderde Ahoy woensdagavond in een ware discotheek. Hoewel het concert nog even op losse schroeven stond door een griepaanval van zanger Jay Kay een dag eerder, swingde de Britse band erop los.

In een uitverkocht Ahoy leek het alsof Jamiroquai zich wilde revancheren voor alle vervelende momenten van de afgelopen tijd. De groep moest eind vorige maand een show in het Franse Lyon afzeggen na de dood van een lokaal crewlid, en dinsdag werd een Duitse show geannuleerd na ziekte van Jay Kay.

De Britse band, die naast Jay Kay uit Derrick McKenzie, Rob Harris, Sola Akingbola, Matt Johnson en Paul Turner bestaat, bracht vorig jaar na een stilte van vijf jaar het album Rock Dust Light Star uit. Daarna begon een Europese toer, waarbij Nederland niet werd overgeslagen. Vanaf het moment dat Jay Kay het podium in Rotterdam betrad, was het een groot feest.

Jay Kay, gestoken in een lange indianentrui en witte hoed, bracht met zijn band een melange van funk, jazz en disco ten gehore. Na een minuut of tien was de hit Cosmic Girl aan de beurt, waarbij kleurrijke planeten in de vorm van grote bollen naar beneden zakten. Het decor bleef de hele avond vrijwel hetzelfde, afgezien van wisselende videobeelden.

Hoewel Jay Kay weinig spraakzaam was tegenover de toehoorders, stuiterde hij over het podium en zong hij hits als You Give Me Something, Deeper Underground en Canned Heat. Het publiek, dat voor het grootste deel uit dertigers bestond, ontwaakte tegen het einde van de show uit een lange discoroes.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren