logo songteksten.net

HMV boycot album Morrissey niet

LONDEN - De Britse winkelketen HMV heeft het nieuwe album van Morrissey niet in de ban gedaan. Dat laat het bedrijf op Twitter weten naar aanleiding van een Facebookbericht van een jeugdvriend van de oud-zanger van The Smiths.

James Maker schreef een paar dagen geleden dat de hoes van de plaat, die Low in High School heet, volgens HMV beledigend zou zijn. Op de cover staat ‘Axe the monarchy’. Dat betekent zoveel als weg met de monarchie.

HMV stelt op Twitter dat de context van de hoes bekend is en dat er geen sprake is van een boycot. “Voor de tweede keer dit jaar beschuldigt het kamp Morrissey HMV zonder op de hoogte te zijn van de feiten.”

Met die sneer doelt de winkelketen op een bericht van Morrissey in juni waarin hij woedend reageert op het feit dat een single van The Smiths maar beperkt leverbaar was bij HMV. Volgens de zanger probeerde de keten de verkoop van de heruitgave van de single The Queen Is Dead te traineren, maar volgens HMV was het plaatje slechts in een beperkte oplage beschikbaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren