Frank Dane viert 5 jaar Frank en Vrijdag Show

Door ANP, vrijdag 15 september 2017 11:21, bron: ANP

HILVERSUM - Frank Dane moet zich af en toe nog in zijn arm knijpen, om te beseffen dat hij echt de show van zijn dromen kan maken. Al vijf jaar haalt hij op Radio 538 gekkigheid uit in zijn Frank en Vrijdag Show. Deze week viert hij zijn jubileum met een speciale uitzending.

“Dit programma maken is misschien wel het allerleukste wat er is”, zegt Frank tegen BuzzE. “Ik weet zeker dat Messi echt niet meer plezier heeft bij het maken van het winnende doelpunt in de Champions League-finale dan wij bij het maken van de Frank en Vrijdag Show. De combinatie van vrijheid, gekkigheid en het begin van het weekend is perfect.”

Na vijf jaar zijn er ontzettend veel hoogtepunten de revue gepasseerd. Het interview met Jan Peter Balkenende bijvoorbeeld, herinnert Frank zich. “Wij hadden zo’n beetje het eerste gesprek met hem sinds het einde van zijn premierschap. En toen hadden we ook nog een Porsche voor hem geregeld.”

“Uitzenden vanuit een duikboot was ook waanzinnig”, gaat Frank verder. “Dat was een heel rare ervaring. Je denkt vooraf: kan je wel onder water uitzenden? maar het lukte.”

Frank is zelf wel een beetje verbaasd hoe snel de afgelopen vijf jaar voorbij zijn gegaan. “Dat komt vooral omdat het zo leuk is denk ik”, zegt hij. “We doen gewoon waar we zin in hebben, er zit totaal geen strategisch plan achter. We zijn denk ik één van de weinige programma’s die het zo doet.”

De jubileumshow van vrijdagavond wordt een speciale. “Er is mij ingefluisterd dat er maar liefst zestien gasten komen”, aldus Frank. Welke dat zijn, is nog niet bekend.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren