John Lennon Real Love Award voor Patti Smith

Door ANP, woensdag 20 september 2017 21:02, bron: ANP

NEW YORK - Patti Smith krijgt eind dit jaar de John Lennon Real Love Award. “Ze is een van de belangrijkste en grootste artiesten van haar generatie”, zei Yoko Ono bij de bekendmaking van de winnaar van dit jaar.

De weduwe van de in 1980 vermoorde ex-Beatle zei verder dat ze Patti vooral bewondert vanwege haar inzet voor sociale problemen. “Haar teksten en songs zijn een inspiratiebron voor miljoenen mensen.”

De punkdichteres en singer/songwriter krijgt de prijs in New York uitgereikt. Dat gebeurt tijdens een eerbetoon aan Lennon. Tegelijk wordt stilgestaan bij de vijftigste verjaardag van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Diverse artiesten zullen songs van het album ten gehore brengen. Patti doet daaraan mee en volgende maand worden de andere artiesten die aan de avond meewerken, bekendgemaakt.

Patti Smith is de vierde winnaar van de award. De Britse protestzanger Donovan kreeg de prijs vorig jaar. De andere winnaars waren popfotograaf Bob Gruen en Eve Ensler, zij schreef het toneelstuk De Vagina Monologen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren