'Justin Timberlake in race voor Super Bowl'

Door ANP, donderdag 28 september 2017 02:24, views: 10, bron: ANP

LOS ANGELES - Justin Timberlake is de belangrijkste kandidaat voor het optreden in de pauze van de Super Bowl komende winter. Volgens verschillende Amerikaanse media werken de zanger en footballbond NFL aan een overeenkomst.

Justin stond al eens eerder op het podium tijdens de finale van de Amerikaanse footballcompetitie. In 2004 trad hij samen op met Janet Jackson, waarbij haar borst kort te zien was. Het incident werd later omgedoopt tot 'nipplegate' en zorgde ervoor dat de optredens nu met een paar seconden vertraging worden uitgezonden, zodat de regie op controversiële momenten kan ingrijpen.

Janet bekende later overigens dat ze het tepelsieraad dat ze voor de gelegenheid droeg expres aan de 144 miljoen kijkers van de show liet zien. Justin werd pas vlak voordat hij het podium opstapte ingelicht over de geplande stunt.

Protest

Eerder deze week gingen geruchten dat Jay-Z zou hebben bedankt voor de beroemde 'halftime show' uit respect voor Colin Kaepernick. Die footballspeler weigerde vorig jaar tijdens het volkslied voor een wedstrijd rechtop te staan, maar hurkte met één knie op het veld. De Afro-Amerikaanse sportman protesteerde daarmee tegen de manier waarop er in de VS wordt opgegaan met de zwarte bevolking. De zaak staat weer vol in de spotlight na een tweet van president Trump vorige week, waarin hij Kaepernick hard aanviel.

De 52e Super Bowl wordt gespeeld op 4 februari in Minneapolis.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten