Lionel Richie nieuw jurylid American Idol

Door ANP, vrijdag 29 september 2017 22:25, bron: ANP

LOS ANGELES - Lionel Richie neemt in het nieuwe seizoen van American Idol plaats in de driekoppige jury. Daarnaast gaat ook countryzanger Luke Bryan aanstormende muziektalenten beoordelen, schrijft Variety.

Een paar maanden geleden werd al bekend dat Katy Perry haar mening gaat vellen over aspirant zangers en zangeressen. Ryan Seacrest presenteert de talentenjacht opnieuw. ''Binnen hun muziekgenres zijn zowel Luke als Lionel mateloos populair en is hun awardwinnende talent niet te ontkennen. We mogen van geluk spreken dat ze willen helpen met het verwezenlijken van de dromen van hoopvolle muzikanten op ons podium'', aldus topman Channing Dungey van zender ABC Entertainment.

''Ik kan niet wachten om Katy, Luke en Ryan te vergezellen bij American Idol'', aldus Richie. ''Ik denk dat ik als zanger, songwriter en producent een heleboel ervaring met mij meeneem. Het wordt echt ontzettend leuk.''

Perry krijgt maar liefst 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) voor haar aandeel aan America Idol. Daarmee zou ze al de helft van het totale budget van de zender voor de betaling van juryleden krijgen. Seacrest int 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro). Dat zou betekenen dat Richie en Bryan de resterende 10 miljoen dollar zouden moeten verdelen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten