logo songteksten.net

The Eagles op tributealbum Dan Fogelberg

LOS ANGELES - De band The Eagles zal binnenkort te horen zijn op een tribute-album met muziek van de in 2007 overleden singer/songwriter Dan Fogelberg. De plaat komt op 17 november uit, meldt Variety.

Naast The Eagles zullen ook Michael McDonald, Garth Brooks, Boz Scaggs, Jimmy Buffett en Zac Brown op het album te horen zijn. Longer, zijn bekendste nummer in Nederland, zal door Amy Grant en Vince Gill worden uitgevoerd.

De plaat gaat A Tribute To Dan Fogelberg heten. In een reactie zei Garth Brooks dat hij hoopt dat de muziek van Fogelberg voort zal leven door dit album. “Mijn hele leven heb ik op zielige wijze geprobeerd de man te imiteren”, zegt de countryster.

Dan Fogelberg was vooral aan het eind van de jaren zeventig en begin van de jaren tachtig succesvol, ook in ons land. Naast Longer had hij ook een bescheiden hit met Nether Lands, het openingsnummer van het gelijknamige album uit 1977. Beide nummers zijn bijna ieder jaar in de Top 2000 te vinden. Hij overleed in december 2007 aan de gevolgen van prostaatkanker.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren