logo songteksten.net

iPhone 4 verslaat digitale camera's

(Novum) - De iPhone 4 maakt een opmars als digitale camera. Op de fotowebsite Flickr is de multi-inzetbare telefoon uitgegroeid tot de op een na meest gebruikte camera. Alleen de Nikon D90-camera wordt volgens de gegevens van de fotowebsite vaker gehanteerd door zijn bezoekers.

Op basis van hun populariteit doen de Canon Eos Rebel T1i en Canon Eos 5D Mark II net onder voor de iPhone 4. De twee camera's worden steeds vaker gebruikt, maar die groei doet onder voor het gebruik van de iPhone 4. De website Techcrunch verwacht dat de iPhone 4 dit jaar nog de meestgebruikte camera is op de fotowebsite.

De nieuwste telefoon van Apple is nu grofweg een jaar op de markt. Via verschillende applicaties, waaronder Hipstamatic en Instagram kunnen iPhone-bezitters hun foto's aanpassen. Zo kan het gevoel van een analoge camera via de multimediatelefoon worden overgebracht.

Smartphones nemen steeds meer functies over van andere apparaten. Naast het maken en uploaden van foto's winnen de moderne telefoons ook terrein bij het gebruik van sociale media als Facebook, Twitter en Hyves. Voor Hyves is het ontwikkelen van mobiele diensten een van de speerpunten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren