logo songteksten.net

Struijlaart en Slager schrijven muziek Soof

ROTTERDAM - De Haagse zanger Ed Struijlaart en Peter Slager, medeoprichter en bassist van de Zeeuwse band Bløf, verzorgen samen de liedjes voor de musical Soof. Luxor Theater in Rotterdam en het Chassé Theater in Breda meldden dat. Ze doen mee aan de productie. Auteur Roos Schlikker en tekstschrijver Erris van Ginkel verzorgen het scenario. Zij bewerkten hiervoor het script van de eerste Soof-film.

“Toen Ed en ik werden gevraagd waren we even bang dat we echte musicalsongs moesten gaan schrijven”, stelt Slager. “Daar houden wij namelijk niet zo van. Maar Soof wordt een musical met songs geschikt voor musical, zonder dat je denkt: dat is nou echt een musicalnummer. We zijn inmiddels bijna klaar met de liedjes en ik moet zeggen: het verhaal van Soof gaat over de schoonheid van imperfectie, en de liedjes sluiten daar op hun eigen manier bij aan.”

Soof: De Musical is vanaf 22 november als 'proefvoorstelling' te zien in Rotterdam en Breda De makers gaan de musical een tijd uitproberen, waarna ze hem verder kunnen uitwerken. Na afloop van elke voorstelling wordt het publiek om zijn mening gevraagd. Mede op basis van deze publieksreacties passen de makers het stuk aan. Op Broadway en in Londen worden veel nieuwe shows op deze manier ontwikkeld.

Het decor van de voorstelling is bijzonder: het publiek neemt daadwerkelijk plaats in de keuken van hoofdpersoon Soof. De hoofdrol wordt gespeeld door Maike Boerdam; andere grote rollen zijn voor Matteo van der Grijn en Henriëtte Tol. De regie is in handen van Maaike van Langen (Het Nationale Toneel) en Pim Veulings (Orkater). De kaartverkoop voor de proefperiode is van start gegaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren