logo songteksten.net

Docu George Michael volgende week te zien

LONDEN - De Britse televisiezender Channel 4 zendt op maandag 16 oktober de documentaire 'Freedom' uit. De film gaat over de vorig jaar overleden zanger George Michael. Volgens de Engelse krant Daily Telegraph geeft de film een uitgebreid, aangrijpend en soms schokkend beeld van een leven vol pieken en dalen.

De documentaire bestaat uit een interview met Michael, aangevuld met beelden uit het leven en werk van de zanger. In Freedom komen met name de donkere perioden uit het leven van Michael aan bod. Volgens Michael zelf waren dat het overlijden aan aids van zijn grote geliefde Anselmo Feleppa in 1993 en de dood van zijn moeder na een ernstige ziekte in 1997.

Kate Moss, het 49-jarige supermodel en goede vriendin van Michael, werkte mee aan het maken van een deel van de film.

George Michael werd beroemd als lid van de groep Wham! die hij in 1981 samen met zijn schoolvriend Andrew Ridgeley oprichtte. De grootste hits van het duo zijn Wake Me Up before You Go-Go, Last Christmas en I' m your Man. Na het einde van Wham! in 1986 was Michael ook zeer succesvol als solozanger en verkocht hij miljoenen albums, maar had hij ook een langlopend conflict met zijn platenmaatschappij Sony.

George Michael overleed thuis op Eerste Kerstdag 2016 op vijftigjarige leeftijd aan hartfalen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren