Ook Mieke van der Weij op non-actief

Door ANP, donderdag 12 oktober 2017 16:49, views: 7, bron: ANP

HILVERSUM - Na Peter de Bie heeft de AVROTROS nu ook presentatrice Mieke van der Weij op non-actief gezet. Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep.

''Zij heeft aangegeven het hier niet meer naar haar zin te hebben en wil liever in het spoor van Peter de Bie bij Omroep Max gaan werken, dus dan zullen we haar daarin niet in de weg zitten'', aldus de woordvoerder. Van der Weij presenteerde de Nieuwsshow met Jan Mom, die nu gekoppeld wordt aan Mischa Blok. ''Jan Mom is onze vaste man, maar het kan zijn dat er de komende tijd ook af en toe één of twee nieuwe gezichten naast hem komen zitten.''

Van der Weij en De Bie presenteerden jarenlang op de zaterdagochtend de populaire radioshow de Nieuwsshow op NPO Radio 1. Eind augustus ontstond er een rel tussen de omroep en De Bie. Hij wilde overstappen naar Omroep MAX terwijl AVROTROS dacht dat hij met pensioen zou gaan. De omroep noemde het een vertrouwensbreuk toen ze erachter kwam dat Peter met Omroep MAX-baas Jan Slagter had gesproken en zette hem op non-actief.

Eerder deze week besloot de NPO dat het duo met de Nieuwsshow naar Omroep MAX mag vertrekken. ''Dit presentatieduo wordt bijzonder hoog gewaardeerd door de luisteraars en de NPO kiest ervoor om deze opstelling in een nieuw programma op zaterdagochtend voort te zetten'', aldus de NPO tegen het AD. Als de plannen van de NPO definitief doorgaan, neemt AVROTROS juridische stappen om de Nieuwsshow te behouden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren