AVROTROS wil Schollaardt in middaguren houden

Door ANP, vrijdag 13 oktober 2017 08:34, views: 3, bron: ANP

HILVERSUM - De AVROTROS wil dat Annemieke Schollaardt in de middaguren op NPO Radio 2 te horen blijft. De omroep gaat daarom in beroep tegen het besluit van de NPO om haar programma al na een paar maanden naar de avond te verhuizen.

Annemieke stapte op 1 september over naar Radio 2 nadat ze elf jaar bij 3FM verschillende programma's had gemaakt. Ze nam de plek in van Rob Stenders in de middaguren tussen 14.00 en 16.00 uur. Deze week maakte de NPO bekend dat Rob Stenders voor zijn nieuwe werkgever BNNVARA terug kan keren naar de middag van Radio 2 en dat Annemieke de avonduren tussen 20.00 en 22.00 uur krijgt toebedeeld.

Het AD citeert vrijdag uit een interne mail van AVROTROS-directeur Eric van Stade die daarin zegt de beslissing van de NPO respectloos te vinden. "We zouden het liefst zien dat Annemieke gewoon in de middag blijft. Zijzelf voelt zich hier rot over, maar hoopt op een constructieve oplossing'', aldus Van Stade. "Als je een dj die een grootse carrière van tien jaar bij 3FM heeft gehad laat verhuizen naar Radio 2 en dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest. Dat is geen goed presentatorenbeleid."

De NPO stelt blij te zijn dat Rob Stenders op Radio 2 blijft en Annemieke Schollaardt ,,een belangrijke plek in de avondprogrammering krijgt''. "De inzet van de NPO was om deze twee sterke dj's te behouden voor Radio 2", aldus de NPO.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren