Tarantino: tijd nodig voor zaak-Weinstein

Door ANP, vrijdag 13 oktober 2017 10:52, views: 5, bron: ANP

LOS ANGELES - Quentin Tarantino heeft tijd nodig om het schandaal rond de in opspraak geraakte filmproducent Harvey Weinstein te verwerken. Dat laat hij weten in een verklaring die actrice Amber Tamblyn op zijn verzoek op Twitter heeft geplaatst.

"Ik ben kapot van de onthullingen over Harvey, met wie ik 25 jaar bevriend ben", luidt de verklaring. "Ik heb nog een paar dagen nodig om mijn pijn, emoties, woede en herinneringen te verwerken. Daarna zal ik er publiekelijk op reageren."

Hollywood-magnaat Weinstein wordt door talloze actrices en oud-medewerkers beschuldigd van intimidatie en seksueel misbruik. In de nasleep van de onthullingen kreeg Tarantino het verwijt zich niet uit te spreken over zijn vriend, die vrijwel alle films van de regisseur produceerde.

Tamblyn schreef op Twitter dat ze een lang gesprek had met de Pulp Fiction-regisseur. Hij zou haar tijdens een etentje hebben gevraagd het statement te verspreiden. Zelf spreekt de actrice zich fel uit tegen Weinstein en machtsmisbruik door mannen in Hollywood.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren