Ook Bob Weinstein beschuldigd van intimidatie

Door ANP, dinsdag 17 oktober 2017 23:26, views: 14, bron: ANP

LOS ANGELES - Na de vele beschuldigingen aan het adres van Harvey Weinstein lijkt nu ook zijn broer Bob Weinstein in de fout te zijn gegaan. Een vrouwelijke werknemer van The Weinstein Company, het bedrijf dat de broers samen oprichtten, beschuldigt Bob van seksuele intimidatie. Dat meldt Variety.

Amanda Segel, die als producent met Bob werkte aan het televisiedrama The Mist, zegt dat hij haar meerdere keren 'romantische heeft benaderd'. Ook nodigde hij haar uit voor privédiners. Tijdens zo'n diner stelde de 62-jarige producer 'zeer intieme vragen'. "Een simpel 'nee' zou genoeg moeten zijn", zegt Segel. "Na een 'nee' zou iemand verder moeten gaan met zijn leven. Bob bleef aandringen dat hij vrienden wilde zijn. Maar hij wilde geen vriendschap. Hij wilde meer dan dat."

De intimidatie begon in 2016 en ging zo'n drie maanden door, totdat Segel een advocaat inschakelde. Hij liet het management van Weinstein Co. weten dat Segel ontslag zou nemen als Bob niet stopte haar lastig te vallen.

Bob laat via een woordvoerder weten dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen. Hij had vorig jaar een diner met Segel, maar ontkent dat hij zich toen ongepast heeft gedragen. "Het is heel jammer dat dat nu zo wordt uitgelegd", staat in een verklaring.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren