logo songteksten.net

Rowwen Hèze zingt over Limburgse identiteit

VENLO - De Limburgse formatie Rowwen Hèze heeft een lied geschreven over de Limburgse identiteit. Het nummer DNAVL is gelanceerd ter gelegenheid van de expositie DNA van Limburg die vanaf 22 oktober in het Limburg Museum in Venlo te zien is. De tentoonstelling gaat over tolerantie en identiteit.

Met het lied reageren de band en zanger Jack Poels op het feit dat de formatie onbewust tot boegbeeld van ‘de Limburgse identiteit’ is uitgeroepen maar dat zelf helemaal niet zo ervaart. “Wij zijn net zo Limburgs als de Paashaas”, stelt Poels. “Wij willen gewoon mooie liedjes maken. In het dialect, dat dan weer weg.”

Het nummer wordt voor het eerst gepresenteerd op de openingsavond van de expositie. Uit een onderzoek dat het museum heeft gedaan vanwege de tentoonstelling blijkt dat Limburgers de band meer bepalend vinden voor de Limburgse identiteit dan het katholieke geloof.

Rowwen Hèze gaat op 11 november zelf ook weer op tournee met een nieuwe show, Drie kier Alaaf. Het nummer DNAVL maakt ook deel uit van deze voorstelling.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren