Martin Garrix trapt ADE af met masterclass

Door ANP, woensdag 18 oktober 2017 19:28, views: 17, bron: ANP

AMSTERDAM - Dj Martin Garrix heeft woensdag het Amsterdam Dance Event (ADE) afgetrapt met een masterclass. In het DeLaMar Theater liet 's werelds populairste dj zijn fans zien hoe hij een track opbouwt. ADE biedt de populaire dj enorm veel inspiratie.

De 21-jarige artiest onthulde ook alvast de beats van een van zijn nieuwe nummers, al wilde hij nog niet de vocals prijsgeven. ''Voordat je het weet staat het op internet'', excuseerde de dj zich. Martin Garrix vertelde over zijn nieuwe muziekstijl, die meer melodieën en emoties emoties bevat. ''Ik ben een blije, energieke jongen en dat wil ik in mijn muziek overbrengen aan mijn publiek."

Garrix begon zijn carrière als een hobby. Hij kreeg van zijn gitaardocent een computerprogramma waarmee hij de gitaarmelodieën op zijn computer kon zetten. En zo is hij in de elektronische muziek beland. ''Het is nog steeds een hobby van me'', zegt hij. ''Maak wat je mooi vindt als artiest en denk niet te veel na over wat zou aanslaan bij het publiek. De meest unieke artiesten hebben een unieke sound. Dus durf je te onderscheiden'', raadt hij de nieuwe generatie dj's aan.

Magiër

"Ik ben geen magiër, het werkt gewoon. En vergeet de regels. Ik zat op de Herman Brood Academie en daar leerde ik heel technisch wat een nummer nodig heeft. Het is goed om de regels te weten, maar als ik aan nieuwe muziek werk, vergeet ik de regels. Dan schuif ik gewoon de bas open als ik vind dat een nummer dat nodig heeft." De dj werkt het liefst niet te lang aan een track. ''Hoe langer ik eraan werk, hoe minder het me inspireert. Soms werk ik twintig uur aan een nummer zonder dat ik aan het einde tevreden ben over het resultaat." Toch is dat geen verloren tijd, benadrukt hij. ''Iedere dag leer ik nog".

In de zaal zaten voornamelijk jongeren, die zelf ook elektronische muziek maken. Garrix vertelde ze dat hij offline is als hij in zijn studio werkt aan nieuwe muziek, zodat hij zich niet laat afleiden door berichten op Facebook of nieuwe video's op Dumpert. Zijn telefoon staat daarom in de vliegtuigmodus, zolang hij werkt.

Inspiratie doet Garrix op onderweg tijdens zijn reizen. Een opzetje maakt hij op de laptop, om de nummers vervolgens in de studio af te maken. Ook het ADE inspireert. ''Ik voel me deze hele week enorm geïnspireerd. Zelfs op het idee krijg ik soms een idee."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten