logo songteksten.net

Zelfvertrouwen Venderbos moest groeien na burn-out

(Novum) - Manuel Venderbos moest flink werken aan zijn zelfvertrouwen nadat hij werd getroffen door een zware burn-out. De 34-jarige presentator zakte vorige zomer tijdens het EO-spelprogramma De Pelgrimscode in elkaar, waarna hij maandenlang thuiszat.

"Ik voelde me een bejaarde vent en vroeg me af of het ooit nog goed zou komen", vertelt de presentator in het AD. "Daarbij kwam ook het gevoel dat ik had gefaald. De Pelgrimscode was een groot programma, een belangrijke klus, het moest scoren. En daarin was ik tekortgeschoten."

Venderbos, wiens vrouw op het moment van zijn inzinking zwanger was, nam veel rust en praatte met een coach. "Maar mijn zelfvertrouwen groeide pas echt weer toen we aan het opnemen waren voor de reeks van Jong, die nu te zien is. Eerst een dag per week, en langzaam meer. Toen merkte ik dat ik het nog kon en hoorde ook van mensen om me heen dat ik net zo was als anders."

De presentator, die eind februari voor de tweede keer vader werd, beseft dat de zware periode veel van zijn vrouw heeft gevergd. "Zwanger, verbouwen en opeens een patiƫnt als vent. Als ik er nog aan terugdenk, is het soms net een slechte film", vindt hij. "Ik ben heel dankbaar dat het nu weer zo goed gaat."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren