Shia LaBeouf moet in agressietherapie

Door ANP, donderdag 19 oktober 2017 21:30, views: 10, bron: ANP

SAVANNAH - De Amerikaanse acteur Shia LaBeouf is donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar wegens belemmering van de rechtsgang door een woede-uitbarsting na zijn aanhouding in juli. De rechter in Savannah gaf hem volgens de Amerikaanse media ook nog een geldboete en de opdracht een cursus agressiviteitsbeheersing te volgen.

De officier van justitie liet de aanklacht van openbare dronkenschap vallen. De 31-jarige LaBeouf, die bekend werd door de sciencefictionserie Transformers, gaf zijn wangedrag toe en verontschuldigde zich ervoor. Hij beloofde bovendien iets te doen aan zijn alcohol- en drugsverslaving.

De acteur maakte na een avondje stappen stennis in het uitgaansdistrict van Savannah. Hij probeerde te ontsnappen aan de politie en slingerde een agent met een donkere huid racistische opmerkingen naar het hoofd.

LaBeouf is momenteel in de Nederlandse bioscopen te zien als John McEnroe in de tennisfilm Borg/McEnroe. Het drama reconstrueert de roemruchte eerste Wimbledon-finale tussen de twee sporticonen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren