logo songteksten.net

Jacqueline Govaert sluit tour af in Paradiso

AMSTERDAM - Jacqueline Govaert geeft als afsluiting van haar clubtour een optreden in Paradiso. De zangeres, die vrijdag haar nieuwe album Lighthearted Years uitbracht, staat vrijdag 13 april 2018 in de grote zaal van de Amsterdamse poptempel. Dat maakte ze bekend in de ochtendshow van Domien op 3FM.

Lighthearted Years is het derde solo-album van Jacqueline en is de opvolger van Songs To Soothe uit 2014. Op de plaat kijkt de zangeres onder meer terug op haar tijd als leadzangeres van de band Krezip. "Met het verstrijken der jaren ga je er steeds anders op terugkijken", zegt ze. "We eten nog altijd een paar keer per jaar samen en dan zijn de verhalen en inzichten over toen altijd weer anders. Je perspectief erop ontwikkelt zich. Je beseft steeds beter wat het betekende om vanaf je achttiende publiek bezit te zijn. Op Lighthearted Years kom ik weer een stukje dichter bij dat meisje van toen."

Voor het album werkte Jacqueline onder meer samen met producer Mitchell Froom, die eerder met Sheryl Crow, Crowded House, Suzanne Vega, Paul McCartney en Elvis Costello werkte. Het album is in drie weken tijd opgenomen in Los Angeles.

In het voorjaar toert Jacqueline door Nederland en staat ze onder meer in Tivoli Vredenburg in Utrecht, Rotown in Rotterdam en het Paard in Den Haag. De kaartverkoop voor het concert in Paradiso is direct begonnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren