Lodewijk Hoekstra gaat Binnenhof groen maken

Door ANP, vrijdag 20 oktober 2017 16:55, views: 7, bron: ANP

DEN HAAG - Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra roept iedereen op dinsdag 31 oktober met planten en bloemen naar het Binnenhof te komen. De RTL4-presentator hoopt dat een met bloemen en planten gevuld Binnenhof de aandacht vestigt op het 'bizar grote verlies aan biodiversiteit' in de afgelopen kwarteeuw.

Groen ondernemer Hoekstra, die ook ambassadeur is voor onder meer de Vlinderstichting, schetst een somber beeld: het gaat bijzonder slecht met vogels en insecten. Dat bleek ook deze week weer uit onderzoek. Zo is in 63 beschermde natuurgebieden in Duitsland sinds 1989 driekwart van de vliegende insecten verdwenen. En in Noordwest-Europa zijn sinds 1980 421 miljoen vogels verdwenen.

"Het lijkt wel alsof iedereen ligt te slapen en de mensen geen idee hebben wat dit betekent. Maar het gaat over ons leven. Insecten zijn de ruggengraat van ons ecosysteem."

Volgens Hoekstra roept de samenleving om meer groen, maar 'is dat in de huidige politiek alweer weggepolderd'. Daarom hoopt hij de teloorgang van de biodiversiteit onder de aandacht te krijgen in Den Haag.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren