Dragers Willemsorde naar Soldaat van Oranje

Door ANP, maandag 23 oktober 2017 08:38, views: 8, bron: ANP

KATWIJK - De dragers van de Militaire Willems-Orde zullen op 30 oktober aanwezig zijn bij zevende verjaardag van de musical Soldaat van Oranje.

Majoor Marco Kroon, majoor Gijs Tuinman en majoor bd Kenneth Mayhew wonen de speciale voorstelling die dag bij. Ook vertegenwoordigers van buitenlandse eenheden die de Militaire Willems-Orde hebben ontvangen, zullen aanwezig zijn, net als de staf van Defensie, zo maakten de producenten maandag bekend.

De musical speelt 30 oktober zijn 2274e voorstelling; meer dan 2,4 miljoen bezoekers zagen de voorstelling inmiddels. De productie is verlengd tot en met mei 2018. Soldaat van Oranje heeft daarmee alle Nederlandse theaterrecords gebroken; nog nooit was er een theatervoorstelling in Nederland die zo lang te zien was.

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk is gebaseerd op zijn oorlogsmemoires. De kaartverkoop tot juni is maandag van start gegaan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren