logo songteksten.net

Fats Domino (89) overleden

NEW ORLEANS - De legendarische Amerikaanse zanger en pianist Fats Domino is op 89-jarige in zijn woonplaats New Orleans overleden. Zijn dochter heeft dat bekendgemaakt. Domino was thuis in verschillende stijlen zoals rhythm-and-blues en rock-'n-roll.

Domino was in de jaren vijftig en zestig ongekend populair, niet alleen in de Verenigde Staten. Zijn carrière was hij in 1949 begonnen. Een van zijn vroege albums heette The Fat Man, wat voor altijd zijn bijnaam zou blijven. In de jaren die volgden verkocht hij miljoenen platen. Hij had wereldwijde hits met onder meer de nummers Ain't That a Shame, Whole Lotta Loving en zijn grootste succes: Blueberry Hill.

Zijn zangsuccessen, hij verkocht meer dan 65 miljoen albums, bezorgden hem ook filmrollen. Zo was hij onder meer te zien in Shake, Rattle & Rock! en The Girl Can't Help It. In de jaren zeventig begon zijn succes enigszins te tanen. In 1980 trad hij voor het eerst op bij het North Sea Jazz Festival in Den Haag.

Welletjes

Hij bleef nog lang live-optredens verzorgen, maar in 2006 vind hij het welletjes en nam hij afscheid van het publiek in de befaamde jazz- en bluesclub Tipitina's in zijn woonplaats New Orleans.

Fats Domino werd in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Op de lijst van 100 Greatest Artists of All Time van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone neemt hij de 25e plaats in.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren