logo songteksten.net

Amerikaanse bios gaat meer rekenen voor hits

LOS ANGELES - De Amerikaanse bioscoopketen Regal Entertainment Group gaat experimenteren met flexibele prijzen. De op één na grootste exploitant van de VS wil begin 2018 een nieuw tariefmodel gaan hanteren waarin bezoekers meer betalen voor hits en minder voor flops.

Dat meldt de Amerikaanse site The Wrap donderdag. Dat zou een breuk zijn met het vaste prijzensysteem waarmee Amerikaanse en ook Europese bioscopen nu werken. Een bezoeker betaalt nu evenveel geld voor elke film, of deze nou goed of slecht is.

“Er is al vaker gediscussieerd over het invoeren van een ander tariefsysteem”, stelt CAO Amy Miles van Regal. “Maar er is nog nooit daadwerkelijk mee geëxperimenteerd. We willen weten wat dit voor effect heeft op de bezoekcijfers. In dit nieuwe model zouden zowel makers als exploitanten meer profiteren van goede films en moeten we harder ons best doen tijdens slechtere periodes.”

Hollywood had een relatief slechte zomer met veel flops. Sindsdien denken analisten en betrokken partijen hard na wat er anders zou kunnen in de bioscoopsector.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren