logo songteksten.net

Doctor Who-actrice Elisabeth Sladen (63) overleden

(Novum) - Elisabeth Sladen is dinsdag op 63-jarige overleden aan de gevolgen van kanker. De Britse actrice werd bekend met de BBC-sciencefictionreeks Doctor Who en speelde later ook in de spin-off The Sarah Jane Adventures.

"Met veel droefheid maken wij bekend dat Elisabeth Sladen is overleden", zegt een woordvoerder van BBC op de site van de omroep. "Ze was grappig, brutaal, slim en gewoon geweldig."

Sladen vertolkte tussen 1973 en 1976 de rol van Sarah Jane Smith in Doctor Who. Later kwam ze diverse keren terug bij de serie. Delen van Doctor Who werden in 1975 en 1976 door de TROS op de buis gebracht in Nederland, maar de uitzendingen werden gestaakt na negatieve reacties van ouders, omdat kinderen bang zouden zijn van de buitenaardse wezens in de serie. In de jaren tachtig zond de TROS opnieuw een aantal reeksen uit.

De actrice was op de Britse televisie sinds 2007 te zien in The Sarah Jane Adventures. Ze leed al enige tijd aan kanker en laat haar man Brian Miller en dochter Sadie achter.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren