logo songteksten.net

HenkJan Smits haalt uit naar 'Nix factor'

Idols jurylid HenkJan Smits heeft in De Telegraaf uitgehaald naar het tv programma 'De Nix Factor'. Smits vind het maar 'makkelijk scoren' om een programma rondom mensen die er van overtuigd zijn heel
goed te zijn, maar in werkelijkheid 'niets kunnen'.

De kandidaten die niet slecht genoeg zijn, worden door de Nix Factor Jury doorverwezen naar Idols. De slechtsten van het stel mogen door naar de volgende ronde.

Smits vind het 'nog erger' dat het programma een foutief beeld schetst van de platenindustrie. Het programma suggereert dat iedereen een ster kan worden, maar dit is volgens HenkJan niet zo. "Het medium tv zorgt voor populariteit. Als die wordt omgezet in een plaatje dan zorgt tv indirect voor goede verkoopcijfers. Maar met 1 hit ben je nog geen ster.".

De eerste aflevering van het nieuwe Talpa programma trok vorige week een half miljoen kijkers. Juryleden Daan van Rijnsbergen, Manuele Kemp en Jeroen van de Boom zijn op zoek naar de slechtste artiesten van Nederland. Deze artiesten wordt dan vervolgens door de producers Rob Bolland, Tjeerd Oosterhuis en Emile Hartkamp begeleid en het is hun taak een ster van deze non-artiesten te maken.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren