logo songteksten.net

R. Kelly teert bij kort optreden op oude hits

(Novum) - R. Kelly stond dinsdagavond voor het eerst in vijftien jaar weer in Nederland op het podium. De 44-jarige r&b-ster bracht in december een nieuwe plaat uit, maar moest het vooral van zijn oude hits hebben.

Kelly's goude ouden als Snake, Passion en Bump 'n Grind gingen er bij de schaars geklede dames die de Heineken Music Hall vulden als zoete koek in. Bij de nummers van de nieuwe plaat, een ode aan soullegendes als Sam Cooke, Donny Hathaway en Marvin Gaye, bleven de vrouwen angstvallig stil. R. Kelly trok dan ook snel de conclusie dat de Nederlandse fans liever zijn oude repertoire hoorden.

R. Kelly, met een grote zonnebril op zijn neus, zong tegen een simpel decor met een aantal achtergrondzangers. Nadat de zanger bijna een half uur te laat kwam opdraven, hield hij het na een uur alweer voor gezien.

Hij bedankte zijn fans nog wel voor hun loyaliteit en geduld. De r&b-artiest durfde naar eigen zeggen vanwege vliegangst niet vaker naar Nederland te komen, maar is inmiddels van zijn vrees verlost.

Ook verontschuldigde Kelly zich bij de fans die hem in de afgelopen jaren 'nodig hadden' en wilden zien. De zanger raakte in 2002 in opspraak omdat hij een seksuele affaire zou hebben gehad met een minderjarig meisje. Later werd hij onschuldig bevonden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren