logo songteksten.net

De Eetclub wordt theaterstuk

(Novum) - De thriller De Eetclub van Saskia Noort wordt na een film ook een theaterstuk. De voorstelling, met onder anderen Hanna Verboom en Chris Tates, gaat eind november in première. Dat maakt producent Bos Theaterproducties woensdag bekend.

Noorts literaire thriller wordt voor het toneel bewerkt door Léon van der Sanden. Hij nam eerder de romans De Avonden en De Aanslag onder handen. De Eetclub wordt geregisseerd door Eddy Habbema, bekend van verschillende musicals en toneelvoorstellingen.

De Eetclub gaat over een stel dertigers die een hechte vriendengroep vormen. Als een van de vrienden overlijdt, komen de onderlinge relaties onder druk te staan en ontdekken de vrienden dat ze veel voor elkaar verborgen houden. In november verscheen de filmversie van het boek, onder meer Bracha van Doesburgh en Thom Hoffman speelden in de film.

Op het toneel krijgen Verboom en Tates gezelschap van onder meer Nyncke Beekhuyzen, bekend van de tv-serie Lotte, en Verborgen Gebreken-acteur Frederik Brom. Ook Tina de Bruin, die te zien was in de tv-serie Julia's Tango, Cystine Carreon, bekend van Gooische Vrouwen, en acteur Loek Peters (Het Echte Leven) hebben een rol bemachtigd.

Het toneelstuk gaat 20 november in première in het Delamar-theater in Amsterdam. De voorstelling is tot en met 31 maart volgend jaar te zien in de Nederlandse schouwburgen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren