logo songteksten.net

Gaia ontmoet Lion King-familie in New York

NEW YORK - Gaia Aikman heeft zondag in New York de avond van haar leven gehad. De musicalactrice, die Nala speelt in de Nederlandse versie van The Lion King, was aanwezig op een groots gala rond het twintigjarig jubileum van de Disney-musical. Een droom die uitkwam, aldus Gaia. "Het was echt heel bijzonder."

De zangeres werd als enige van de Nederlandse cast door Stage Entertainment naar Broadway gestuurd. Daar mocht ze niet alleen het gala bijwonen, maar moest ze ook nog aan de bak. "Ik heb heel veel mensen mogen ontmoeten. Ik heb er ook een aantal mogen interviewen, waaronder Heather Headley, die de allereerste Nala speelde op Broadway, en regisseur Julie Taymor", vertelt Gaia.

Een ander hoogtepunt was een ontmoeting met de Amerikaanse Nala, Adrienne Walker. "Er was vanaf het eerste moment een klik tussen ons", laat Gaia enthousiast weten. "We hebben hele gesprekken gehad en als echte Nala-zusters ervaringen gedeeld. Dat was heel fijn. Ook heb ik een rondleiding van haar gehad en even op het podium gestaan. Dat was echt een 'dream come true'. Na afloop heb ik wel even een paar traantjes gelaten."

Al met al was het een zeer dankbare reis, vindt Gaia. "Woorden schieten tekort. Ik zweef nog een beetje tussen hemel en aarde", aldus de 25-jarige actrice, die dinsdag alweer op de planken staat in het Circustheater in Scheveningen. "Ik kan niet wachten om weer te spelen en alle ervaringen mee te nemen. Het begint al te kriebelen."

De musicalversie van The Lion King ging in 1997 in première op Broadway. In 2004 was de voorstelling voor het eerst in Nederland te zien. Vorig jaar oktober keerde de musical terug op de planken na een afwezigheid van bijna tien jaar. Gaia was in de eerste productie ook al actief, toen als een van de jonge Nala's.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren