logo songteksten.net

De Roy van Zuydewijn wil excuses politie

(Novum) - Edwin de Roy van Zuydewijn eist uitleg en excuses van de Amsterdamse politie. De ex-man van prinses Margarita dient bij het Openbaar Ministerie (OM) een klacht in tegen de politie nadat hij zaterdag met de dood werd bedreigd.

Volgens De Roy van Zuydewijn en zijn advocaat hebben de agenten die zaterdag reageerden op de bedreiging niet juist gehandeld. "Nadat ze eerst met mijn cliënt en vervolgens met de dader hadden gesproken, hadden ze bij mijn cliënt terug moeten komen om verslag te doen. Dat is niet gebeurd", legt advocaat Mark Meijjer uit aan nieuwssite nu.nl. "Wegrijden zonder verslag is in alle gevallen onaanvaardbaar."

De Roy van Zuydewijn werd zaterdag in café Tabac bedreigd door een medebezoeker. "Hij gilde: jij gore kankerschlemiel met je kankerkoningshuis. Iedereen haat je en ik ga je kop eraftrekken", herinnert hij zich. De Roy van Zuydewijn werd bovendien in zijn gezicht gespuugd. "Ik zat stijf van angst achter mijn tafel."

De Roy van Zuydewijn en zijn advocaat stellen dat de Amsterdamse politie nalatig is geweest. "Indien iemand zich zodanig bedreigd voelt dat hij de politie belt, dan hoort de politie dat serieus te nemen", zegt Meijjer. De raadsman denkt dan ook dat het OM de klacht gegrond vindt en onderzoek gaat doen. Het OM heeft nog niet gereageerd omdat de klacht nog niet binnen is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren