Shawn Mendes wint meeste Europese MTV Awards

Door ANP, zondag 12 november 2017 23:28, views: 14, bron: ANP

LONDEN - Shawn Mendes is dit jaar de grote winnaar van de MTV European Music Awards (EMA). Het 19-jarige Canadese popidool wist zondagavond in de Londense Wembley Arena drie van zijn vijf nominaties te verzilveren. Hij won de award voor beste artiest, beste song en beste fans.

Taylor Swift was de grote verliezer van de avond. De 27-jarige Look What You Made Me Do-ster was de meest genomineerde artiest dit jaar. Ze wist echter geen van haar zes nominaties te verzilveren.

Verder won Eminem beste hiphop. Hiermee werd hij de oudste winnaar ooit in die categorie. Kendrick Lamar ging naar huis met de prijs voor beste video, Thirty Seconds To Mars werd uitgeroepen tot beste alternatieve act, Camila Cabello kreeg het beeldje voor beste pop, beste rock ging naar Coldplay, Dua Lipa mag zich beste nieuwe artiest noemen en Ed Sheeran won beste live act.

Bieber

Justin Bieber, vorig jaar nog een van de grote winnaars van de EMA, ging dit jaar met lege handen naar huis. De zanger was genomineerd voor Best Song en Biggest Fans. In beide gevallen ging zijn landgenoot Shawn er met de prijzen vandoor.

Lil' Kleine hield dit jaar de Nederlandse eer hoog. De 23-jarige Amsterdamse rapper, die afgelopen week tijdens een pre-party de Best Dutch Act won, werd uitgeroepen tot Best Worldwide Act. Martin Garrix viel dit jaar niet in de prijzen. Hij zag beste elektronische act na twee jaar naar collega-dj David Guetta gaan.

Volgend jaar worden de Europese MTV Awards uitgereikt in Spanje.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten