Marco Borsato wil dat fans zich thuis voelen

Door ANP, woensdag 15 november 2017 17:12, views: 35, bron: ANP

BLARICUM - Marco Borsato streeft ernaar dat zijn publiek zich thuis voelt tijdens zijn clubtour die donderdagavond begint in Paradiso in Amsterdam. "Mijn bedoeling van die avonden is de afstand tussen mij en mijn publiek zo klein mogelijk maken. Ik wil dat je het gevoel krijgt dat je bij mij thuis bent'', zegt de zanger.

Marco presenteert donderdag zijn nieuwe album Thuis met een concert in Paradiso in Amsterdam. De cd komt vrijdag uit. Daarna volgt een clubtour langs kleine zalen. "Het optreden in een kleine zaal vergt een andere discipline dan optreden in grote zalen. De huiselijkheid en warmte van thuis en misschien nog wel het schrale bier van de dag ervoor vond ik wel charmant en passen bij dit thema'', blikt Marco vooruit op zijn albumrelease.

"Ik wil het kuchje in de zaal kunnen horen, ik wil mensen aan kunnen kijken of bijna letterlijk vast kunnen houden. Die intimiteit past heel goed bij de lancering van deze plaat. Dus ik wilde een aantal kleine clubs doen, letterlijk bij mensen in de buurt komen."

Zenuwachtig is Marco niet, wel voelt hij een gezonde dosis spanning. ''Ik heb een boodschap te vertellen. En dat vind ik leuk, daar geniet ik van. Maar als er geen spanning is, kun je niet vonken en ontladen. Het is toch altijd examen doen, hoe groot of klein de zaal ook is. Je wilt het beste van jezelf laten zien. We hebben in het verleden bijzondere dingen gedaan, dus ik wil ook tegemoetkomen aan de verwachtingen en ze het liefst overtreffen. Dus dat is mijn taak."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten