logo songteksten.net

Dr. Dre wint rechtszaak van oude platenlabel

(Novum) - Dr. Dre heeft de rechtszaak die hij aanspande tegen zijn voormalige werkgever gewonnen. De 46-jarige rapper en producer sleepte het platenlabel Death Row Records voor de rechter wegens het onrechtmatig aanbieden van zijn muziek.

Sinds Dr. Dre's vertrek bij het label gaf Death Row Records, inmiddels overgenomen door Wide Awake, zijn debuutalbum The Chronic digitaal uit. Ook verscheen een greatest hits-album met daarop enkele nummers van de rapper.

Dr. Dre beweerde dat Wide Awake Death Row Records niet over de rechten beschikt om zijn album digitaal uit te geven. Daarnaast meende hij dat zijn nummers niet zonder zijn toestemming op compilatiealbums mogen worden gezet.

De rechter stelde hem in beide gevallen in het gelijk. Hij heeft van nu af aan recht op honderd procent van de opbrengsten uit de online verkoop van zijn muziek.

Dr. Dre, die werd geboren als Andre Young, verliet Death Row Records in 1996. Daarna ging het snel bergafwaarts met het label, waarop het werd overgenomen door Wide Awake.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren