Gedragscode voor Canadese filmindustrie

Door ANP, vrijdag 24 november 2017 04:03, views: 6, bron: ANP

LOS ANGELES - Canada is van plan om, naar aanleiding van diverse klachten uit de filmindustrie, een gedragscode opstellen, die de veiligheid van medewerkers aan een bepaalde productie moet waarborgen. Het Harvey Weinstein-schandaal heeft voor zoveel onrust gezorgd, dat maatregelen noodzakelijk zijn, meldt The Hollywood Reporter. Het gaat hierbij om gedragsregels op de filmset, maar ook daarbuiten.

Na een lange vergadering met diverse mensen uit het vakgebied, meldde een woordvoerder 'dat er samengewerkt gaat worden om seksueel misbruik, pesten, discriminatie en geweld tegen te gaan.' "We stemmen in met een 'zero tolerance' beleid voor dergelijk gedrag. Het is belangrijk om gender-gelijkheid en diversiteit een belangrijk onderdeel van de oplossing van dit probleem te maken."

Canada volgt hiermee het statement op dat de Amerikaanse Academy of Motion Picture Arts and Sciences al eerder maakte. Zij stelden een gedragscode op, nadat bekend werd dat producent Harvey Weinstein tientallen vrouwen in de filmindustrie onzedelijk heeft betast, aangerand en zelfs verkracht.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren