Marco Borsato als vanouds weer op nummer 1

Door ANP, vrijdag 24 november 2017 15:39, views: 35, bron: ANP

AMSTELVEEN - Marco Borsato voert weer als vanouds de Album Top 100 aan. Wat met zijn vorige album niet lukte, daarin slaagt de zanger dit keer wel. Zijn nieuwe plaat Thuis komt binnen op de eerste plaats.

Borsato's albums zijn steevast nummer 1-hits, maar zijn vorige studioalbum Evenwicht moest zijn meerdere erkennen in Adele. De Britse bracht in november 2015 toevalligerwijs op dezelfde dag haar hitalbum 25 uit, een van de best verkochte platen van het afgelopen decennium.

Thuis is Borsato's elfde nummer 1-album. De plaat gaat aan de leiding met een ruime voorsprong op Gruwelijk eng van Kinderen voor Kinderen. Borsato verkoopt en streamt ruim de helft meer dan de kinderact.

Taylor Swift, die vorige week nog de albumlijst aanvoerde, moet nu genoegen nemen met plaats 11. Dat is vooral het gevolg van het feit dat Reputation nog altijd niet beschikbaar is op de streamingplatforms.

Album Top 10 week 47

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Marco Borsato - Thuis

2. (2) Kinderen voor Kinderen - Gruwelijk eng - 38

3. (-) Frenna & Diquenza - We Don't Stop

4. (-) K3 - Love Cruise

5. (3) Lil' Kleine - Alleen

6. (4) Ed Sheeran - รท [Divide]

7. (5) Sam Smith - The Thrill of it All

8. (12) Kensington - Control

9. (-) Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra - Paris

10. (9) Pink - Beautiful Trauma
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten