logo songteksten.net

Karin Bloemen hoopt dat haar liedjes blijven

AMSTERDAM - Karin Bloemen heeft er vrede mee dat haar carrière over een aantal jaren voorbij is. De 57-jarige cabaretière en zangeres stort zich dan gewoon op haar baan als docent aan de Amsterdamse theaterschool.

"Toen de crisis begon en ik niet meer werd gebeld, dacht ik dat het voorbij was. Ik schrok: dat kan helemaal niet, want ik ben heel goed in wat ik kan", aldus Karin in De Telegraaf. "Maar als straks vanaf mijn zestigste het accent naar lesgeven verschuift, is dat prima. Ik ben het schatplichtig aan mijn leraren van destijds om mijn kennis ook door te geven."

Karin beseft dat ze geen Rembrandt of Toon Hermans is, maar hoopt dat een paar van haar liedjes nog jaren voort zullen leven. "Zo’n nummer als Geen kind meer heeft de tand des tijds heel goed doorstaan. Het biedt een groot publiek troost en herkenning. Er komen, denk ik, nog twee liedjes die dat nummer wat impact betreft zullen benaderen", zegt ze.

"Of mensen het ooit nog over Karin Bloemen hebben, maakt me niet uit. Als zo’n nummer maar blijft. Dat is wat de kracht van muziek doet: mensen betoveren. Het laat je kijken naar jezelf: naar je pijn, je verdriet, je liefde. Naar waar je hart zit."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren