logo songteksten.net

R. Kelly toch vervolgt voor ontucht

Zanger R. Kelly is nog niet af van vervolging in een drie jaar oude zaak wegens seks met een minderjarig meisje en het maken van video-opnamen daarvan. De advocaten van R. Kelly wilden straf vervolgin
g voorkomen door aan te voeren dat de periode waarin het delict zou zijn gepleegd te vaag aangegeven was, waardoor het voor R Kelly onmogelijk zou zijn een alibi voor die datum te verschaffen.

Een rechter in Chicago heeft nu beslist dat de aanklacht van 14 punten gewoon kan blijven staan en dat de advocaten van R. Kelly zich voor kunnen gaan bereiden op een rechtzaak. R. Kelly zegt zelf onschuldig te zijn.

Het onderzoek naar R. Kelly begon nadat geruchten de ronde deden over een afaire met de 14 jarige dochter van een zakenvriend. Op een videoband, die bij een krant in Chicago terecht kwam, zou te zien zijn dat Kelly seks met het meisje heeft. R. Kelly kan tot 15 jaar cel krijgen.

Het is niet de eerste keer dat kelly wordt beschuldigd van seks met minderjarigen. Hij heeft een rechtzaak met twee vrouwen geschikt nadat ze hem van aangeklaagd hadden. Na deze zaak bleek dat Kelly met de inmiddels overleden zangeres Aaliyah trouwde toen deze 15 jaar oud was. In een derde zaak beschuldigde een vrouw Kelly ervan dat hij haar tot abortus zou hebben gedwonnen nadat hij haar zwanger had gemaakt toen ze nog een tiener was. In de meest recente zaak, R. Kelly werd ervan beschuldigd in het bezit van kinderporno te zijn, werd Kelly niet vervolgd omdat het bewijslast op ongeldige manier was verkregen. Kelly had voor 60 jaar achter de tralies kunnen gaan als hij veroordeeld was.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren