logo songteksten.net

Musicalversie You’ve got mail naar Nederland

AMSTERDAM - Het gezelschap De Kernploeg brengt in de zomer van 2018 de musical She Loves Me naar Nederland. Dat maakte artistiek leider Erwin Aarts dinsdag bekend. De Kernploeg had vorige zomer een hit met de voorstelling A New Brain, met Freek Bartels en Lone van Roosendaal.

She Loves Me gaat over Amalia en George, twee collega’s in een parfumerie, die elkaar niet kunnen luchten of zien. Wat zij echter niet weten, is dat ze elkaar al maandenlang anonieme brieven schrijven en beiden heimelijk verliefd zijn op die ander. De musical is gebaseerd op een toneelstuk waarvan de filmversie You’ve Got Mail met Tom Hanks en Meg Ryan in de hoofdrollen wereldberoemd werd.

Het wordt de eerste maal dat She Loves me in Nederland te zien is. De musical van Jerry Bock, Sheldon Harnick (Fiddler on the Roof) en scriptschrijver Joe Masteroff (Cabaret) is onderscheiden met verscheidene prijzen, waaronder een Olivier Award en Drama Desk Award voor Beste Musical Revival. Acteurs zijn nog niet bekend.

De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld. De vertaling is van Florus van Rooijen. Voor de financiering van het project heeft De Kernploeg dinsdag een crowdfunding gelanceerd via de website Voordekunst.nl.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren