logo songteksten.net

iPad populair voor bezoek websites

(Novum) - Deze maand worden in Nederland meer websites bekeken via de iPad dan via het gratis pc-besturingssysteem Linux. Dat blijkt uit webanalyses van Statcounter. De iPad is verantwoordelijk voor 1,14 procent van alle websitebezoeken in Nederland. Windows 7 is het populairst met bijna 35 procent van de websitebezoeken. Gevolgd door Windows XP met bijna 33 procent en Windows Vista met een kleine 22 procent.

Het iOS-besturingssysteem van de iPad is het eerste besturingssysteem voor mobiele apparaten dat een besturingssysteem voor vaste computers voorbijstreeft op basis van websitebezoeken. Van alle mobiele apparaten is iOS met iets meer dan 51 procent het meest gebruikt om websites te bezoeken. Hiermee blijft het besturingssysteem concurrent Android, dat iets minder dan dertig procent heeft, achter.

De iPad is net een jaar op de markt. Linux bestaat inmiddels twintig jaar. De opmars van de iPad als apparaat om websites te bekijken, onderstreept de groei van mobiel en draadloos internet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren