Guus Meeuwis viert al het moois van december

Door ANP, vrijdag 1 december 2017 07:41, views: 9, bron: ANP

AMSTERDAM - Guus Meeuwis sluit het jaar muzikaal af met de wintereditie van Groots van een zachte G. Met de twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam brengt de Brabantse zanger een ode aan de maand december. ''We vieren alles wat december mooi maakt'', blikt Guus vooruit op de twee shows die hij vrijdag en zaterdag geeft.

Guus Meeuwis bundelt alle hoogtepunten die de feestmaand te bieden heeft in de tweede winterse editie van Groots met een zachte G. ''Denk aan Sinterklaas, kerstelfjes, confetti, pepernoten, sneeuw en vuurwerk. Het wordt een omarmende show'', voorspelt Guus, die ernaar uitkijkt.

Guus Meeuwis zingt met rapper Diggy Dex opnieuw een muzikaal jaaroverzicht. ''Een liedje waarin we het jaar 2017 in drie minuten en veertig seconden samenvatten. Alle hoogtepunten van het afgelopen jaar komen voorbij. Vorig jaar heeft Diggy Dex dat ook gedaan met een lied over 2016. Daar werd leuk op gereageerd. En nu pakken we de draad weer op met 2017. Sportmomenten komen voorbij, maar ook het overlijden van burgemeester Van der Laan, #MeToo, de moord op Anne, de dreiging in Zuid-Korea en dat alles op een respectvolle manier."

Hoofdrol

De wintereditie verschilt van de reeks stadionconcerten Groots met een Zachte G, die Guus elke zomer in het PSV-stadion geeft. ''Het is anders, maar wel dankbaar. In Eindhoven sta ik zelf in het middelpunt met een koffer vol liedjes. In de wintereditie speelt de maand december de hoofdrol. En het is prettig om daar doorheen te laveren'', vertel Guus over zijn grootste shows van boven de rivieren.

''Vorig jaar was de wintereditie de eerste keer. Ik was nieuwsgierig of mensen het leuk zouden vinden en het concept zou aanslaan. Ikzelf heb ervan genoten. Dit jaar wordt het weer anders, met andere gastartiesten, een ander podium en een ander programma. Natuurlijk kan ik niet om het thema december heen, maar we leggen andere accenten. Vorig jaar stal de Kerstman de show, misschien heeft iemand anders dit jaar een grote rol…"

Album

Guus Meeuwis beschouwt de liefde en zijn debuut op Pinkpop als zijn eigen hoogtepunten van het afgelopen jaar. En 2018 lijkt voor Guus ook een aaneenschakeling van pieken te worden. ''Volgend jaar breng ik een album uit. We zijn al druk aan het schrijven. Een paar liedjes van het album zullen we komend weekend ook spelen'', vertelt Guus.

Tijdens Paaspop opent Guus het festivalseizoen. Verder heeft hij 8, 9 en 10 juni al onderstreept in zijn agenda, ofwel de dertiende editie van de reeks Groots met een zachte G in het PSV-stadion.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten