logo songteksten.net

Wii-opvolger krijgt controller met aanraakscherm

(Novum) - Het besturingsmechanisme voor de opvolger van de Nintendo Wii bevat onder andere een touchscreen en een camera. Beelden vanuit games kunnen draadloos naar het beeldscherm gezonden worden. Ook heeft het apparaat een camera waarmee foto's gemaakt kunnen worden voor in het spel. Dat schrijft het Amerikaanse gameweblog Kotaku op basis van bronnen dichtbij Nintendo.

Toch zou dit apparaat niet de enige vorm van besturing zijn. De opvolger van de Nintendo Wii, bekend onder de werktitel Project Café, zou ook ondersteuning bieden aan controllers die lijken op de Wii-afstandsbediening.

Volgens het weblog wil Nintendo verschillende besturingen aanbieden die geschikt zijn voor verschillende soorten games. Daarnaast zouden spelers verschillende apparaten, bijvoorbeeld het aanraakscherm en de opvolger van de Wii-afstandsbediening, kunnen gebruiken om samen een game te spelen.

Dit is niet de eerste keer dat bedrijven experimenteren met beelden in controllers. De Dreamcast-spelcomputer uit 1999 had optionele monochrome beeldschermen waarop bijvoorbeeld een virtueel huisdier getoond werd. Daarnaast was het op de Nintendo Gamecube mogelijk het spel The Legend of Zelda: Four Swords Adventures met vier spelers te spelen met elk een draagbare Gameboy Advance-spelcomputer als controller.

Donderdag werd bekend dat Nintendo daadwerkelijk bezig is met een opvolger van de Nintendo Wii. De nieuwe spelcomputer ondersteunt beelden in HD-resolutie. Waarschijnlijk onthult de gamegigant zijn nieuwe spelcomputer in juni tijdens de E3-beurs in Los Angeles.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren