Demi Lovato boos over 'Persoon van het Jaar'

Door ANP, donderdag 7 december 2017 05:04, views: 6, bron: ANP

LOS ANGELES - Dat Donald Trump tweede werd bij de verkiezing voor Persoon van het Jaar van tijdschrift Time, is bij Demi Lovato flink in het verkeerde keelgat geschoten. De zangeres noemt het magazine hypocriet.

Time koos de 'stiltebrekers' achter de #MeToo-campagne als 'persoon' van het jaar. Op de cover van het blad staan onder meer Ashley Judd en Taylor Swift. Ashley is één van de actrices die de stilte brak over seksueel misbruik door Harvey Weinstein en Taylor klaagde met succes een dj aan die haar had betast. Van één van de vrouwen op de cover is het gezicht niet te zien, zij staat voor de slachtoffers die hun verhaal niet publiekelijk durven te delen.

Het magazine maakte bekend dat Donald Trump als tweede eindigde in lijst. Daar is Demi boos over. "Time zet de dappere vrouwen die zich hebben uitgesproken tegen seksueel geweld op de cover, maar plaatst een man die wordt beschuldigd van seksueel misbruik op de tweede plek. Meen je dat nu Time?"

In volgende tweets legde Demi haar woede nog eens uit. "Ik ben minder uitgesproken geworden over sommige mensen in het afgelopen jaar omdat dat ons land alleen maar verdeelt. Maar dit is het waard om iets van te zeggen. Time, ik ben erg teleurgesteld in jullie hypocrisie en respectloze houding tegenover de vrouwen op jullie cover."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten