Steun voor 3FM-dj na MeToo-verhaal vriendin

Door ANP, donderdag 7 december 2017 18:18, views: 3, bron: ANP

HILVERSUM - 3fm-dj Herman Hofman heeft op sociale media veel bijval gekregen voor de openhartige bekentenis die hij op de radio deed over zijn vriendin die na een feestje was lastiggevallen. Hij vertelde geëmotioneerd dat zijn vriendin in het weekend na het uitgaan tot drie keer toe was lastiggevallen door mannen.

“De hele #MeToo-discussie loopt inmiddels op z’n eind”, stelde Hofman. “Maar er zijn nog steeds mannen op deze wereld met een gaatje in hun kop. Die denken dat het ok is om vrouwen lastig te vallen of onder hun rokje te grijpen. Ik vind dit echt heel heftig.”

De 3FM-presentator geeft toe hoe gefrustreerd hij zich voelt dat hij er niet bij was om iets te kunnen doen. “Ik heb haar niet kunnen beschermen, en dat vind ik heel erg. Laten we alsjeblieft met z’n allen in onze hoofden prenten dat dit geen normaal gedrag is, en dat dit niet de bedoeling is. Haal de beveiliging erbij, ga er tussen staan. En leer je kinderen alsjeblieft dat dit niet normaal is.”

De drie incidenten vonden zaterdagnacht plaats na een verjaardag in Rotterdam. Hofman was eerder naar huis gegaan en werd wakker toen zijn vriendin een paar uur later huilend thuiskwam. De dj plaatste het fragment uit zijn uitzending woensdag op Twitter. Hij kreeg vele honderden steunbetuigingen. Ook deelden mensen soortgelijke ervaringen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren