Habets alleen aan het roer van RTL Group

Door ANP, woensdag 13 december 2017 11:12, views: 2, bron: ANP

LUXEMBURG - Bert Habets is vanaf 1 januari de enige topman van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Habets deelde die functie sinds dit jaar met Guillaume de Posch, maar die doet op eigen initiatief een stapje opzij, zo meldt RTL.

De Posch blijft bij RTL als niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur. Het televisieconcern stelt geen nieuwe mede-topman aan, maar geeft financieel directeur Elmar Heggen extra verantwoordelijkheden als adjunct.

Habets werd in maart doorgeschoven van RTL Nederland, waar hij een belangrijke rol speelde bij de digitalisering van van de zenders. President-commissaris Thomas Rabe prijst zijn inbreng op dat vlak en verwacht dat hij die omvorming ook bij het moederbedrijf kan voortzetten.

Waarom de 59-jarige De Posch terugtreedt is niet bekendgemaakt. Die zegt in een verklaring alleen dat de tijd is gekomen om over te dragen aan Habets. De Posch begon zijn televisiecarrière in 1993 bij het bedrijf en was sinds 2012 een van de topfunctionarissen. Rabe zegt zijn beslissing te betreuren maar te respecteren.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren