Regisseur Last Jedi las boeken met Fisher

Door ANP, woensdag 13 december 2017 16:54, views: 5, bron: ANP

LONDEN - Last Jedi-regisseur Rian Johnson heeft vooral dierbare herinneringen aan de tijd die hij buiten de set doorbracht met de overleden actrice Carrie Fisher. Dat vertelde hij woensdag in Londen, voorafgaand aan de release van het achtste deel uit de wereldberoemde reeks.

“Carrie was een schrijver, net als ik”, vertelde Johnson. “En in de tijd die wij buiten de set doorbrachten, deelden we vooral die liefde voor boeken. We vertelden elkaar over boeken die we mooi vonden en zij liet het dagboek zien dat zij bijhield tijdens de oorspronkelijke Star Wars-trilogie. Het waren heel bijzondere momenten.”

Net zo dierbaar was de ontmoeting met George Lucas, de bedenker van Star Wars en schrijver/regisseur van de eerste films. “Hij heeft mij na het zien van The Last Jedi apart genomen en zei een aantal heel aardige, bijzonder lovende dingen. Het was een heel raar moment: ik zat naast de man die mijn jeugd én mijn liefde voor film heeft gevormd die zulke dingen tegen je zegt. Dat voelde heel raar, heel geweldig.”

Johnson is nu vooral heel benieuwd wat de fans van The Last Jedi gaan vinden. “Dat is misschien nóg belangrijker. Dat de mensen voor wie deze film gemaakt is hem de komende dagen gaan zien en erover gaan oordelen.”

The Last Jedi draait vanaf woensdag inde Nederlandse bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren