Hamill voelde zich nostalgisch op Jedi-set

Door ANP, woensdag 13 december 2017 17:43, views: 5, bron: ANP

LONDEN - Acteur Mark Hamill voelde zich erg nostalgisch op de set van The Last Jedi, het achtste deel in de Star Wars-reeks. Dat vertelde de 66-jarige ster, die wereldberoemd werd als held Luke Skywalker, woensdag tijdens een gesprek met de internationale pers in Londen.

“In de eerste films was ik de jonge, impulsieve hond die mocht vechten, die stiekem dingen mocht doen in de strijd tegen het kwaad”, lacht de acteur. “Ik voelde mij een oude man die machteloos moest toekijken hoe anderen met zijn speelgoed aan de haal gingen. Maar anderzijds is het ook fijn dat de jonge garde in de films het meeste zware werk mogen opknappen.”

De oudgediende ontmoette op de set van The Last Jedi onder meer de Britse prinsen William en Harry, die naar verluidt een figurantenrol als Stormtrooper spelen. Regisseur Rian Johnson wilde deze sterke internetgeruchten bevestigingen noch ontkennen. “Maar hun aanwezigheid bood mij wel de kans om eindelijk eens experts de vraag te stellen waar Carrie Fisher en ik al veertig jaar over ruzieden”, lachte Hamill. “Namelijk: is Luke Skywalker van koninklijke bloede? Zijn moeder is koningin Amidala, zijn vader is Lord Vader, zijn zus is prinses Leia.” Maar een definitief antwoord op de vraag kreeg de acteur niet van de broers. “ William vond van wel, maar Harry wilde zich eerst verder in de materie verdiepen.”

In de film zegt held Luke Skywalker dat uit mislukkingen soms de beste lessen te leren zijn. Op de vraag wat de grootste mislukking is geweest waar hij iets van heeft geleerd, reageert hij schertsend. “Het antwoord op deze vraag geven! En vergeet verder vooral niet: may the Force be with you.”

The Last Jedi draait nu in de Nederlandse bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren